Tuesday, 12 January 2010

Crispy heaven...Peking Duck in Hong Kong!

Peking Duck, or Peking Roast Duck is a famous duck dish from Beijing that has been prepared since the imperial era, and is now considered one of China's national foods.The dish is prized for the thin, crispy skin, with authentic versions of the dish serving mostly the skin and little meat, sliced in front of the diners by the cook. Ducks bred specially for the dish are slaughtered after 65 days and seasoned before being roasted in a closed or hung oven. The meat is often eaten with pancakes, spring onions, and hoisin sauce or sweet bean sauce. The two most notable restaurants in Beijing which serve this delicacy are Quanjude and Bianyifang, two centuries-old establishments which have become household names. Now, let´s go for something to drink!

9 comments:

Cristina Lemus Allen said...

I love the photographs on your blog. I've only just discovered it, but I'll come and have a look again. ; )

LA MEXICANA said...

Hola!!!!!!!

tengo que ponerme al día con tu blog, que me he perdido bastante, ya estoy de regreso en España, así q en cualquier momento empezaré a publicar mis historias de México...


aaahh y Felíz Cumpleaños!!!!!!

un beso y mis mejores deseos!!!!

saludos a Amy!!!

LA MEXICANA said...

Hola!!!!!!!

tengo que ponerme al día con tu blog, que me he perdido bastante, ya estoy de regreso en España, así q en cualquier momento empezaré a publicar mis historias de México...


aaahh y Felíz Cumpleaños!!!!!!

un beso y mis mejores deseos!!!!

saludos a Amy!!!

★ Crazy Drile™ said...

Muchísimas gracias Señorita Mexicana! gracias por tus saludos de cumple!

Estamos esperando con ansias las fotos e historias de tu viaje...estas en España de vuelta?... pero cual es tu plan; vivir en España o se vuelven a Mexico????

Un beso de vuelta para ti

★ Crazy Drile™ said...

Welcome to Compass of the North Oceano! welcome anytime; come with us to discover this world in a different way.

Enjoy another expeditions and trips in our files located on your right hand side, and some videos as well

Sayonara!

gabriela said...

Crazy Drile:

Ayer domingo salió elegido Presidente de Chile: Sebastián Piñera Echeñique...se nos viene el cambio...

A lot of kisses from LA

★ Crazy Drile™ said...

Greetings back in L.A Gabriela!
thanks for your News Report!

Unknown said...

Hacía mucho tiempo que no veía patos Pekín.Recuerda que por 5 años yo estuve a cargo de producir 100.000 patitos de 1 día, en cada temporada, los que se vendían a todo Chile para su crianza y consumo. Hoy es muy difícil conseguir un pato para comer.
Interesantes fotos. Un abrazo.

Sil said...

Será que me animaría a probarlos? mmmm... no sé...